top of page
Over Brigitte Bloemenkamp

Bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en groepen maakt van mijn werk het mooiste werk dat er is. Een gesprek waarin iemand een helder inzicht krijgt en vervolgens in actie komt. Of een intensieve trainingsdag waarop we open met elkaar in gesprek zijn over dat wat mensen werkelijk te overwinnen hebben en daar dan ook weer met elkaar over kunnen lachen. Die momenten geven mij enorm veel energie. Ik geniet van het werken met mensen en krijg vaak terug dat mijn enthousiasme voor het vak enthousiasmerend werkt.

Vanuit mijn achtergrond als hulpverlener ben ik in 2004 begonnen met het ontwikkelen en geven van mijn eerste eigen trainingen. Dat doe ik nu nog steeds met veel plezier. Een geweldige impuls was de NLP opleiding die ik gevolgd heb tot en met het niveau van de master. Zowel op persoonlijk niveau als op het niveau van vaardigheden heb ik daar enorm veel handvatten gekregen voor mijn werk als trainer en coach. Dat neemt overigens niet weg dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden. Vanuit een praktische inslag ga ik met mensen altijd op zoek naar een werkwijze die bij hen past.

 

In 2017 heb ik mijn schoolleidersdiploma gehaald. Door mijn kennis over het onderwiis te verbreden en te verdiepen kom ik nu als gesprekspartner nog beter beslagen ten ijs.

In het contact met anderen ben ik duidelijk en to the point. Ik heb oog voor wat er in de groep gebeurt en weet daar adequaat op te reageren zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Ik krijg vaak terug dat ik zorg voor een veilige sfeer in de groep waardoor mensen zich soms verbazen over de openheid die ontstaat gedurende de dag. En dan tenslotte, niet onbelangrijk; als er hard wordt gewerkt mag er ook worden gelachen. Humor en met elkaar kunnen lachen zijn voor mij essentieel in mijn werk.

bottom of page