top of page
Individuele coaching

Soms spelen er zaken die u belemmeren in uw persoonlijk en professioneel functioneren. Als u leerkracht bent, weet u als geen ander dat een groep kinderen daar heel direct op reageert. Zij laten u onmiddellijk merken dat ook zij voelen dat u er niet optimaal voor hen kunt zijn. Voor u het weet belandt u met een groep in een neerwaartse spiraal die veel energie vraagt; niet alleen van u, maar ook van de kinderen. Waarom niet eens samen kijken naar hoe u weer prettig voor de groep kunt staan?

Rekening houdend met uw begeleidingswensen zijn er veel mogelijkheden. Van een aantal gesprekken buiten de groep tot gesprekken op basis van observaties met de camera in de groep en alles daartussen. U geeft zelf aan waarmee u zich het meest geholpen voelt.

De mogelijkheid om via coaching het eigen functioneren te verbeteren is er uiteraard niet alleen voor leerkrachten. Ook collega's uit andere disciplines kunnen gebruik maken van het aanbod. Afhankelijk van uw situatie kunt u uitgaan van 4 tot 10 gesprekken.

In coachingsgesprekken maak ik onder andere gebruik van technieken uit het oplossingsgerichte werken en uit het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Indien de school de gesprekken betaalt en de directeur of intern begeleider op de hoogte wil worden gehouden van de resultaten, is het mogelijk om gezamenlijk met de coachee te evalueren.

 

 

bottom of page